num fotos 11
intranet associats | Mail | Home
Associació de Distribuidors de Gasoil de Catalunya
 
Accés Associats
Per accedir a informació exclusiva dels socis de l'ADGC, omple el nom d'usuari i la contrasenya
Usuari
Pasword

Associació de Distribuidors de Gasoil de Catalunya
   
31/03/2011
L´AIE felicita Espanya per la seva capacitat de resposta davant una emergència de subministrament de cru

L´Agència Internacional de l´Energia (AIE) ha transmès una "felicitació expressa a Espanya" per la seva "impressionant" xarxa logística d´hidrocarburs i la seva capacitat per respondre a una eventual emergència nacional relacionada amb un tall de subministrament de gas i petroli, segons la Comissió Nacional de l´Energia (CNE).

El regulador indica que el passat 23 de març de 2011 la AIE va presentar els resultats de la seva investigació de finals de 2010 sobre les condicions d´Espanya per respondre a emergències de subministrament.

Pel que fa al mercat del petroli, assenyala la CNE, l´informe recull una "felicitació expressa a Espanya per la qual qualifiquen d´impressionant xarxa logística d´oleoductes i emmagatzematge de cru i productes petrolífers, el funcionament dota el sistema d´una gran flexibilitat i capacitat de resposta ".

Quant al sistema gasista, l´agència internacional "recull també felicitacions tant pel grau de diversificació aconseguit quant a fonts de subministrament com per l´existència d´estocs estratègics de gas natural, sent Espanya un dels països pioners en el manteniment de els mateixos i per tant, model de referència per als països OCDE ".

Finalment, l´AIE ha animat a les autoritats espanyoles a continuar el camí ja iniciada d´incrementar la flexibilitat del sistema, implementant mesures que fomentin el desenvolupament de la cooperació regional amb països veïns.

Font: EUROPA PRESS

ADGC - Associació de Distribuïdors de Gasoil de Catalunya